Započeo ciklus online predavanja predstavnika ureda pravobranitelja - Pravobraniteljica za djecu: „Potrebe i prava djece čiji su roditelji u zatvoru“.

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/04-11-2022-započeo ciklus online predavanja/predavanje predstavnika ureda prav_04 11 2022_slika 1.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U suradnji s 4 ureda pravobranitelja, a na temelju odobrene dopune Godišnjeg plana i programa rada Centra za izobrazbu za 2022. godinu, u organizaciji Centra za izobrazbu osmišljen je ciklus online predavanja koja se odnose na djelokrug rada ureda pravobranitelja, a s ciljem podizanja razine profesionalnih kompetencija u okviru zaštite ljudskih prava kod službenika zatvorskog sustava koji neposredno rade sa zatvorenicima i maloljetnicima.
Iz navedenog ciklusa dana 4. studenoga 2022. godine održano je prvo online predavanje zamjenice pravobraniteljice za djecu, mr. sc. Maje Gabelica Šupljika, prof. psih, pod nazivom „Potrebe i prava djece čiji su roditelji u zatvoru“. Tema predavanja je bila europski i globalni standardi i prakse, nove prakse, novi uvidi i nove mogućnosti. Predavanju je prisustvovalo 32 službenika/ca zatvorskog sustava i probacije.