Održana druga izobrazba "Prava i specifičnosti rada s transspolnim, transrodnim i rodno nenormativnim osobama" za službenike zatvorskog sustava i probacije"

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/13-11-2019-transrodne osobe/IMG_1644.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Centru za izobrazbu 13. studenoga 2019. održana je druga u nizu edukacija iz programa "Prava i specifičnosti rada s transspolnim, transrodnim i rodno nenormativnim osobama" za službenike zatvorskog sustava i probacije.

Edukacija se provodi u suradnji s Uredom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Udrugom Trans Aid te kliničkom psihologinjom iz Klinike za psihijatriju „Vrapče“.
 
Centar za izobrazbu ovu je izobrazbu organizirao sukladno preporukama Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, a u cilju senzibilizacije službenika zatvorskog sustava i probacije te njihovog upoznavanja sa zakonskim okvirom, postupanjem, kao i specifičnostima rada. Na edukaciji su sudjelovali voditelji odjela Zatvora u Osijeku, Zatvora u Splitu, Središnjeg ureda, Zatvora u Zadru, Kaznionice u Glini, Zatvora u Šibeniku, Zatvora u Gospiću, Zatvora u Dubrovniku, Zatvora u Rijeci, Centra za dijagnostiku, Sektora za probaciju te Probacijskog ureda Varaždin. 
 
Edukaciju su održali savjetnik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Nebojša Paunović dipl. iur., dvije predavačice iz udruge Trans Aid te Iva Žegura, mr. spec. kliničke psihologije, djelatnica Klinike za psihijatriju Vrapče kojima se ovim putem zahvaljujemo. Polaznici edukacije aktivno su sudjelovali na izlaganjima te su predavanje ocijenili kao vrlo korisno i  primjenjivo u daljnjem radu.
 
Sljedeća takva izobrazba planira se održati 11. prosinca 2019. godine za službenike iz drugih kaznenih tijela i probacijskih ureda.