U suradnji sa Zatvorom u Zagrebu, provedena online izobrazba pod nazivom „Vrste poremećaja ličnosti – sa stanovišta psihijatrije“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/20-10-2022 - vrste poremećaja ličnosti/vrste poremecaja licnosti_20 10 2022_slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika
U organizaciji Centra za izobrazbu i u suradnji sa Zatvorom u Zagrebu dana 20. listopada 2022. godine provedeno je putem Interneta još jedno online interaktivno predavanje dr. med. Ante Leskura,  psihijatra Zatvora u Zagrebu koje je s velikim interesom odslušalo 48 polaznika iz ukupno 23 ustrojstvenih jedinica Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
Cilj izobrazbe bio je upoznavanje polaznika/ca s osnovnim odrednicama poremećaja ličnosti te specifičnostima dijagnosticiranja, rada, komunikacije i općenitog ponašanja s osobama kod kojih je postavljena dijagnoza poremećaja ličnosti.
Jedna od definicija  mentalnog (duševnog) zdravlja  podrazumijeva mogućnost, ali i sposobnost (vještinu) kako uspješno voljeti, odnosno kako imati dobre  odnose s okolinom i uspješno raditi, a što bi  uključivalo i znanje o poremećajima ličnosti, kao  stanju  osoba oko nas (ne bolesti). Važno je prepoznavati poremećaje ličnosti u bliskim našim odnosima i u životu, a također i znati kako utjecati na njihovu promjenu odnosno čekati njihovu promjenu, nasuprot općoj paradigmi o poremećajima ličnosti kao ne(iz)lječivima.