Održana pilot radionica „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/13-12-2022-pilot radionica-primjena etičkih načela/CZI_pilot radionica_primjena etickih nacela_13 12 2022_slika1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na temelju suradnje Uprave za ljudska prava, nacionalne manjine i etiku, Uprave za zatvorski sustav i probaciju i Centra za izobrazbu u utorak 13. prosinca 2022. godine provedena je pilot radionica pod nazivom „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“.

Od velikog broja zainteresiranih i prijavljenih službenika za ovu tematiku, Središnji ured za zatvorski sustav oformio je grupu od 12 polaznika koji su sudjelovali u pilotu te usmeno i pismeno evaluirali sadržaj i predavače te dali smjernice za buduću provedbu ove izobrazbe namijenjene službenicima zatvorskog sustava.
Cilj ove izobrazbe je promicanje službeničke etike, morala, integriteta, stvaranja i jačanja timova, međusobnih odnosa i primjerenog komuniciranja. Nakon provedene pilot radionice, njezine pismene i usmene evaluacije primjenjivosti pripremljenog sadržaja i prilagodbe sadržaja za buduću provedbu, provedba će se nastaviti tijekom 2023. godine u obliku većeg broja jednodnevnih radionica kako bi se obuhvatio što veći broj službenika, do zadovoljenja potreba.