Provođenje izobrazbe „Istražni zatvor u domu uz elektronički nadzor“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Vijesti/IMG-20240409-WA0007.jpg
  • Slika
Dana 9. travnja 2024. godine u Centru za izobrazbu je provedena prva od tri predviđene izobrazbe službenika/ca zatvorskog sustava i probacije pod nazivom „Istražni zatvor u domu uz elektronički nadzor“.
 
Cilj ove izobrazbe je stjecanje znanja i vještina o elektroničkom nadzoru i pravilima postupanja službenika u postupku izvršenja Rješenja o određivanju istražnog zatvora u domu uz elektronički nadzor kao i upoznavanja pravnih propisa koji se odnose na elektronički nadzor (Pravilnika o načinu izvršavanja istražnog zatvora u domu, Zakona o kaznenom postupku, Pravilnika o uvjetnom otpustu uz elektronički nadzor i  Zakona o izvršavanju kazne zatvora).
 
U praktičnom dijelu radionice, polaznici će se upoznati s uređajem za elektronički nadzor, stavljanjem i skidanjem opreme za elektronički nadzor i hodogramom postupanja. Izobrazbu su proveli načelnik Sektora osiguranja u Središnjem uredu za zatvorski sustav, načelnik Sektora  za upravne poslove zatvorskog sustava  u Središnjem uredu za zatvorski sustav i voditelj Službe za elektronički nadzor u Ministarstvu pravosuđa i uprave.
 
Druga radionica održat će se 23. travnja 2024. godine u Centru za izobrazbu, a treća 15. svibnja 2024. godine u Zatvoru u Zadru.