Sudjelovanje predstavnika Uprave za zatvorski sustav i probaciju na 29. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa (29GKHP)

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/9 do 12-11-2022 - 29 konferencija hrvatskih psihologa/CZI_29 konferencija hrv psih_9 do 12 11 2022_slika 3.jpeg.jpg
  • Slika
  • Slika

Održan 8. simpozij penološke psihologije

Na ovogodišnjoj Konferenciji psihologa, koja se održala od 9. do 12. studenog 2022. godine u Hotelu Well u Tuheljskim Toplicama, sudjelovale su predstavnice Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
Središnja tema 29. godišnje konferencije s međunarodnim sudjelovanjem bila je „Psihologija u promociji cjeloživotnog razvoja, otključavanju potencijala i jačanju otpornosti pojedinca i zajednice“ kao dio odgovora psihologije i psihologa na iskušenja i krize koje smo kao pojedinci i zajednica prošli u protekle tri godine (pandemija, prirodne nepogode i potresi, ratna prijetnja).
U okviru Konferencije održan je 8. simpozij penološke psihologije tijekom kojeg su održana četiri znanstveno-stručna predavanja: „Program prevencije stresa za službenike zatvorskog i probacijskog sustava“, „Nagrađivanje i motivacija u praksi“, „Stigmatizacija počinitelja kaznenih djela - iskustva probacijske službe u Republici Hrvatskoj“ i „Primjena kognitivne terapije pune svjesnosti s počiniteljima kaznenih djela“ i jedna poster prezentacija u suradnji s psiholozima iz Ministarstva unutarnjih poslova, Visoke policijske škole: „Primjena kognitivne terapije pune svjesnosti usmjerene na stres (KTPSUS) sa službenicima zatvorskog sustava i probacije“. Službenica Centra za izobrazbu je prezentirala istraživački rad i iskustva proizašla iz edukativno radnih sastanaka na temu „Nagrađivanje i motivacija u praksi“, a koje je provedeno u suradnji sa službenicama Probacijskog ureda Zagreb I.