Održana on-line izobrazba „Borba protiv diskriminacije“ – 1. dio putem jitsi platforme (video-konferencijom)

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/CZI_predavanje 16 12 2020.png

U organizaciji Centra za izobrazbu 16. prosinca 2020. godine održano je  on-line predavanje na temu „Borba protiv diskriminacije – 1. dio“

Svi su se sudionici imali prilike putem prezentacije upoznati s različitim oblicima diskriminacije koji postoje u teoriji i praksi, načinima suzbijanja diskriminacije kao i  pravilima postupanja u slučajevima diskriminacije,  a isto tako i sa mehanizmima prevencije diskriminacije te prepoznavanja veze stereotipa i predrasuda koje mogu voditi u područje koje odgovara pravnom terminu diskriminacije.
Predavač predmetne izobrazbe bio je Zdenko Jušić, pomoćnik upraviteljice u Centru za izobrazbu, a interaktivno predavanje putem Jitsi platforme on-line je pratilo 14 službenika/ca  zatvorskog sustava i probacije. Zbog velikog interesa za ovu tematiku predavanje će biti ponovno održano za drugu grupu službenika, o čemu su poslane obavijesti svim kaznenim tijelima.
Ovim putem najavljujemo drugi dio izobrazbe „Borba protiv diskriminacije“ koje će se on-line održati 23. prosinca 2020. godine u vremenu od 09:00 – 11:00 sati putem video-konferencije Jitsi platforme.