Provedena izobrazba „Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka - voditelji“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/24-11-2022-izobrazba-komunikacija sa zatvorenicima/CZI_izobrazba kom sa zatvorenicima_24 11 2022_slika1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Centru za izobrazbu je dana 24. studenoga 2022. godine održana jednodnevna radionica namijenjena voditeljima Odjela za rad i strukovnu izobrazbu i voditeljima Pododsjeka prehrane.

Na temelju dvogodišnje provedbe izobrazbe za strukovne učitelje, odnosno za službenike zatvorskog sustava koji neposredno rade s radno angažiranim zatvorenicima, na ovoj izobrazbu voditeljima Odjela za rad i strukovnu izobrazbu te voditeljima Pododsjeka prehrane prezentirane su uočene potrebe za unapređenje radnih procesa. Cilj programa izobrazbe “Komunikacija sa zatvorenicima prilikom obavljanja radnih zadataka - voditelji” je poticanje suradnje s naglaskom na komunikaciju iz pozicije voditelja.
U ugodnoj radnoj atmosferi prisustvovao je 21 službenik/ca iz Kaznionice u Požegi, Kaznionice u Valturi, Kaznionice u Lepoglavi, Kaznionice u Glini, Zatvora u Gospiću, Zatvora u Splitu, Zatvorske bolnice u Zagrebu, Zatvora u Osijeku, Zatvora u Zagrebu, Odgojnog zavoda u Turopolju, Kaznionice u Turopolju, Zatvora u Varaždinu i Zatvora u Rijeci.
Predavači ovog dvogodišnjeg ciklusa izobrazbe, koji je najprije proveden za strukovne učitelje a sada i za njihove voditelje, bili su iz Središnjeg ureda za zatvorski sustav, Kaznionice u Lepoglavi, Odgojnog zavoda u Turopolju, Zatvora u Zagrebu i Centra za izobrazbu. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim predavačima na nesebičnom dijeljenju znanja i iskustava.