Svečana prisega polaznika 46. temeljnog tečaja pravosudne policije

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/12 02_21 06/Prisega_12 02 do 21 06 2024_slika7.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ukupno 27 polaznika 46. temeljnog tečaja pravosudne policije svečano je prisegnulo u sportskoj dvorani Zatvora u Zagrebu, a obrasce prisege uručili su im državni tajnik Juro Martinović i ravnatelj Uprave za zatvorski sustav i probaciju Zvonimir Penić.

46. temeljni tečaj održan je u vremenskom periodu od 12. veljače do 21. lipnja 2024. godine u Centru za izobrazbu za vježbenike i službenike odjela osiguranja Kaznionice u Glini, Kaznionice u Lipovici - Popovači i Kaznionice u Lepoglavi, kao i zatvora u Bjelovaru, Gospiću, Požegi, Puli- Pola, Splitu, Šibeniku i Zagrebu.
„Ova svečanost kruna je vaše višemjesečne pripreme kojom ste postali sastavni i temeljni dio ne samo zatvorskog sustava, već i sustava domovinske sigurnosti,“ naglasio je državni tajnik Juro Martinović na početku svog izlaganja.

Državni tajnik Martinović istaknuo je kako je sigurnost temeljni poziv svakog službenika pravosudne policije, pozvavši pritom mlade polaznike da u budućnosti svoj posao obavljaju profesionalno i kolegijalno te da doprinose stvaranju pozitivnog ozračja u kaznenim tijelima u kojima će raditi i biti uzor zatvorenicima.

„Vaš rad iziskuje znanje, dobru volju i hrabrost, a temeljni tečaj tek je početak vašeg obrazovanja jer ste pozvani u godinama pred vama stalno učiti i nadograđivati stečena znanja i vještine u čemu će vam djelatnici Centra za izobrazbu biti potpora i podrška,“ zaključio je državni tajnik.