Održana radionica „Osnove Moodle-a“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/Moodle radionica/IMG_1225.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U organizaciji Centra za izobrazbu 12. lipnja 2019. godine, a prema Sporazumu o suradnji sklopljenim s CARNet-om, održana je jednodnevna radionica „Osnove Moodle-a“ o alatima za izradu elektronskih obrazovnih sadržaja i održavanje nastave na daljinu.

Alat omogućava izradu novih sadržaja uz pomoć različitih resursa ili integriranje gotovih, unaprijed pripremljenih elektronskih sadržaja.
Radionica je namijenjena polaznicima koji koriste sustav Moodle i mogućnost izrade testova za provjeru znanja u tom sustavu. Na radionici su detaljno opisane sve postavke kod izrade pojedinih pitanja koja se koriste u testovima kao i postavke samog testa. 
Alat omogućava i planiranje nastave, upravljanje korisnicima, provjeru znanja i ocjenjivanje, praćenje aktivnosti te komunikaciju. 
Od početaka do danas Moodle se značajno mijenjao, a proces njegovog kontinuiranog razvoja i dalje traje potaknut željom za boljim rješenjima od onih koji se pronalaze u postojećim e-learning alatima.
U Moodle radionici održanoj u Centru za izobrazbu, provedenoj od strane predavača CARNet-a, sudjelovalo je ukupno 13 polaznika iz Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav iz probacije, Centra za izobrazbu, Zatvora u Zagrebu i Centra za dijagnostiku u Zagrebu.
Tijekom jednodnevne radionice svi polaznici stekli su odgovarajuća informatička znanja o mogućnostima izrade pitanja i testova, osnovama postavljanja materijala na platformu i administriranja e-learninga, odnosno e-kolegija.
CARNet je za sve polaznike  pripremio potvrde o sudjelovanju u Moodle radionici.