Održana treća grupa izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/25-11-2022-komunikacija na radnom mjestu/CZI_komunikacija na radnome mjestu_25 11 2022_slika1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Centru za izobrazbu 25. studenoga održana je treća od ukupno četiri grupe polaznika izobrazbe „Komuniciranje na radnome mjestu - razgovor i razmjena iskustva – primjeri iz prakse“.

Cilj ove izobrazbe, namijenjene svim zatvorskim i probacijskim službenicima, je razumjeti važnost komuniciranja u stvaranju kvalitetnih međusobnih odnosa i kroz razmjenu iskustava demonstrirati ponašanja u određenim situacijama – komuniciranje s kolegama i nadređenima na radnome mjestu. Izobrazba se provodi kao interaktivna radionica uz primjenu metoda suradničkog učenja (izlaganje, razgovor, rasprava, demonstracija, simuliranje igranja uloga); kroz rad u oblicima: u paru, grupni.
U trećoj grupi polaznika sudjelovali su službenici Centra za dijagnostiku, Središnjeg ureda za zatvorski sustav, Središnjeg ureda za probaciju,  Zatvorske bolnice u Zagrebu, Kaznionice u Lipovici – Popovači, Zatvora u Osijeku i Odgojnog zavoda u Turopolju. Sljedeći termin u kojem se planira održati ova izobrazba je 2. prosinca 2022. Godine, a grupa je već popunjena što govori o velikom interesu, motivaciji i potrebama službenika Uprave za zatvorski sustav i probaciju te će se sljedeće godine planirati nastavak ove izobrazbe.