Sudjelovanje predstavnika Uprave za zatvorski sustav i probaciju na 27. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa (27GKHP)

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/06 do 09-11-2019-27 GKHP/IMG-20191107-WA0016.jpg
  • Slika
  • Slika

Na ovogodišnjoj Konferenciji psihologa, koja se održala od 6. do 9. studenog 2019. godine u Hotelu Osijek u Osijeku, sudjelovali su predstavnici Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

Glavna tema 27. godišnje konferencije bila je "Psihologija i digitalni svijet". U okviru Konferencije održan je 7. simpozij penološke psihologije pod nazivom „Internet i digitalne tehnologije iz perspektive zatvorskog sustava“. Tijekom Simpozija održana su 5 predavanja: „Tamna strana interneta: povezanost digitalne tehnologije i kriminala“, „Kaznena djela počinjena putem interneta u Hrvatskoj – prikaz slučaja“, „Programi razvoja roditeljskih kompetencija i Pilot projekt „Video-posjete djece zatvorenika“, „Važnost međuresorne suradnje za uspješnu resocijalizaciju i rehabilitaciju – prikaz slučaja“ te „Prikaz sustava psiholoških kriznih intervencija prema službenicima u zatvorskom sustavu i probaciji“.