Provedena online izobrazba „Autogeni trening - A.T. - autosugestivna relaksacija“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/17-03-2022-autosugestivna relaksacija/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U suradnji sa Zatvorom u Zagrebu u Centru za izobrazbu je dana 17. ožujka 2022. godine provedena još jedna online izobrazba pod nazivom „Autogeni trening – A.T. – autosugestivna relaksacija.

Cilj izobrazbe bio je pokazati kako svojim mirom zračimo dobrobiti za bliske, ali  isto tako i za našu radnu okolinu. Stoga nam upravo metodika i vježbanje autogenog treninga (relaksacije) pomaže da budemo aktivni čimbenik svoje dobrobiti, a ne bespomoćna žrtva vanjskih okolnosti (vanjskih nestabilnosti).
U drugom dijelu izobrazbe na zadovoljstvo svih slušača  provedena je i praktična 20-minutna vježba  relaksacije - autogenog treninga, tijekom kojega su svi slušači imali prilike na trenutak potražiti  neko mirno, sigurno, zamišljeno utočište kao pokušaj kratkog odmaka od šarene svakodnevnice.
Predmetnu Internet (onlilne) izobrazbu, na kojoj je sudjelovalo ukupno 33 službenika/ca  iz 18 kaznenih tijela, uspješno je, uz logističku potporu Centra za izobrazbu, proveo dr. med. Ante Leskur, psihijatar Zatvora u Zagrebu.