Održana izobrazba „Primjena metode motivacijskog intervjua“ za 1. grupu polaznica

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/Primjena metode motivacijskog intervjua - 18 i 19. rujna 2023/Primjena metode motivacijskog intervjua_slika1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Centru za izobrazbu je 18. i 19. rujna 2023. godine održana izobrazba „Primjena metode motivacijskog intervjua“ za 11 službenica Odjela tretmana Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

U okviru aktivnosti ESF projekta: „Unaprjeđenje kvalitete pravosuđa kroz jačanje kapaciteta zatvorskog i probacijskog sustava te sustava za podršku žrtvama i svjedocima“, u studenom i prosincu 2022. godine održani su treninzi trenera u tematskom području psihosocijalni tretman i procjena rizičnosti, pod nazivom „Koncept procjene rizika i tehnike motivacijskog intervjua“.
Educirani treneri provesti će do kraja 2023. godine izobrazbu iz područja intervencije i savjetovanja usmjerenog na promjenu ponašanja naziva: „Primjena metode motivacijskog intervjua“ s ciljem upoznavanja polaznika/ca s konceptom motivacijskog intervjuiranja, osnovnim principima i tehnikama motivacijskog intervjuiranja te mogućnošću primjene u radu s počiniteljima kaznenih djela za 40-tak službenika/ca Uprave za zatvorski sustav i probaciju.