Stručni posjet službenika Uprave za zatvorski sustav i probaciju norveškom KRUS-u ('University College of Norwegian Correctional Service')

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/17 do 20-10-2022-međunarodni posjet Norveškoj/medjunarodni posjet Norveskoj_17 do 20 10 2022_slika 2.jpg
  • Slika
  • Slika

Službenici Uprave za zatvorski sustav i probaciju od 17. do 20. listopada 2022. sudjelovali su u stručnoj posjeti KRUS-u, ('University College of Norwegian Correctional Service'), Lillestrom, Norveška.

Studijski posjet realiziran je u okviru projekta “  Jačanje zaštite ljudskih prava I javne sigurnosti kroz unaprjeđenje kapaciteta probacijske službe” financiranog iz Norveškog financijskog mehanizma 2014.-2021., a kojeg provodi Uprava za zatvorski sustav  probaciju.
Tijekom studijskog posjeta Službenici Uprave za zatvorski sustav i probaciju upoznali su se s organizacijom i načinom rada Norveškog Centra za izobrazbu službenika zatvorske/probacijske službe – KRUS najvećim dijelom kroz prezentacije, diskusije i demonstracije  norveških kolega - predavača u navedenom Centru. Dio specifičnih iskustava u praksi službenici Uprave za zatvorski sustav i probaciju razmijenili su s predstavnicima norveške službe/odjela za međunarodnu suradnju norveške zatvorske i probacijske službe, KDI-a (Kriminalomsorgen).
KRUS primarno nudi osnovnu edukaciju za zatvorske službenike u Norveškoj kroz akreditirani dvogodišnji program koji omogućuje stjecanje sveučilišne diplome za rad u korekcijskim ustanovama. Također organiziraju dopunske tečajeve za studente koji žele steći diplomu prvostupnika iz ovog područja, te nudi upis pojedinih predmeta iz dopunskih kolegija, za studente partnerskih institucija.
Osim osnovne edukacije, KRUS nudi i neakreditirano daljnje usavršavanje službenika zatvorskog/probacijskog sustava. Također je odgovoran za planiranje, podučavanje i održavanje niza tečajeva i konferencija za zaposlenike korekcijskih institucija i partnerskih organizacija.