Održano online predavanje „Primjena materijalnog prava u zatvorskom sustavu i probaciji“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/28-10-2021 Onine predavanje Primjena materijalnog prava u zatvorskom sustavu i probaciji/slika 1.jpg
  • Slika

Dana 28. listopada 2021. godine u organizaciji Centra za izobrazbu održano je online predavanje „Primjena materijalnog prava u zatvorskom sustavu i probaciji“ za sve zainteresirane službenike Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

Predavanje vezano za navedenu pravnu tematiku održano je putem online platforme za polaznike/ce iz 16 kaznenih tijela i 3 probacijska ureda;  zatvora u Dubrovniku, Karlovcu, Gospiću, Osijeku, Splitu, kaznionica u Glini, Lepoglavi, Požegi, Turopolju, Zatvorske bolnice u Zagrebu, probacijskih ureda  Zagreb I, Osijek i Vukovar, te Središnjeg ureda za zatvorski sustav. 

Tijekom predavanja od strane polaznika/ca prepoznata je potreba što češćih održavanja predavanja pravne problematike, najviše zbog ujednačavanja primjene pravnih propisa u svakodnevnoj praksi, te analogno tome, stjecanja svih potrebnih znanja i praćenja kontinuiteta primjene novih pravnih propisa (Zakona, pravilnika, Uredbi i sl.) koji su zamijenili, ukinuli ili nadopunili ranija pravna tumačenja.