Održano prvo ovogodišnje predavanje iz ciklusa online predavanja koja se odnose na djelokrug rada ureda pravobranitelja - Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom pod nazivom „Osobe s invaliditetom u zatvorskom sustavu Republike Hrvatske“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/16-03-2023-predavanje Ured pravobranitelja/CZI_predavanje_ured pravobranitelja_16 03 2023_slika1.jpg
  • Slika
  • Slika

​16. ožujka  2023. godine održano je online predavanje navedenog ciklusa, „Osobe s invaliditetom u zatvorskom sustavu Republike Hrvatske“, a predavanje je održao zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić.

U suradnji sa četiri ureda pravobranitelja, a na temelju odobrenog Godišnjeg plana i programa rada Centra za izobrazbu za 2023. godinu, u organizaciji Centra za izobrazbu osmišljen je ciklus online predavanja koja se odnose na djelokrug rada ureda pravobranitelja, a s ciljem podizanja razine profesionalnih kompetencija u okviru zaštite ljudskih prava kod službenika zatvorskog sustava koji neposredno rade sa zatvorenicima i maloljetnicima.

Teme predavanja su bile: osobe s invaliditetom u svijetu, Europi i Republici Hrvatskoj, osobe s invaliditetom u zatvorskom sustavu, korištenje odgovarajuće i ispravne terminologije s obzirom na invaliditet, međunarodni i nacionalni pravni okvir, nacionalni preventivni mehanizam, pojavnost diskriminacije i načini izbjegavanja diskriminirajućih postupaka i načini odgovarajuće komunikacije s osobama različitih vrsta invaliditeta.