Održana radionica „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“ za 1. grupu polaznika/ca

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/21-02-2023 - primjena etičkih načela/CZI_primjena etickih nacela_slika1.jpg
  • Slika
  • Slika

U centru za izobrazbu je 21. veljače 2023. godine održana cjelodnevna radionica „Primjena etičkih načela u svakodnevnom radu službenika zatvorskog sustava“.

Radionici u trajanju od 8 nastavnih sati prisustvovalo je 12 službenika/ca Uprave za zatvorski sustav i probaciju. Predavači izobrazbe su službenici Središnjeg ureda za zatvorski sustav te Uprave za ljudska prava, nacionalne manjine i etiku. Ciljevi izobrazbe su promicanje službeničke etike, morala, integriteta, stvaranja i jačanja timova, međusobnih odnosa i primjerenog komuniciranja te da se službenicima/ama pojasni važnost etičkog postupanja i osvijeste procesi propisani Etičkim kodeksom za državne službenike/ce.
Planirana je provedba još 5 radionica, za 5 grupa polaznika, od čega će dvije biti provedene regionalno, u Zatvoru u Dubrovniku. Izobrazbom će u prva dva kvartala 2023. godine biti obuhvaćeno 80 službenika/ca zatvorskog sustava.