Održano online predavanje psihijatra Zatvora u Zagrebu na temu „Anksiozni poremećaj“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/psihijatar 7.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U organizaciji Centra za izobrazbu i u suradnji sa Zatvorom u Zagrebu 14. listopada 2021. godine održano je online predavanje pod nazivom „Anksiozni poremećaj“. Predavanje je za potrebe zatvorskog i probacijskog sustava uspješno održao dr. med. Ante Leskur, psihijatar Zatvora u Zagrebu.

Naglasak predavanja bio je na upoznavanju polaznika s generalnim anksioznim poremećajem (GAP), kao i problemima i različitim poteškoćama  vezanim uz pojavu simptoma paničnih napada, odnosno različitih vrsta PTSP-a, uzrokovanih aktualnom pandemijom i prečestim potresima u Hrvatskoj.
Ukupno 26 polaznika/ca iz sedam probacijskih ureda, Sektora za probaciju, Zatvorske bolnice u Zagrebu, Zatvora u Puli-Pola, Zatvora u Dubrovniku, Kaznionice u Turopolju, Kaznionice u Valturi, i Središnjeg ureda za zatvorski sustav imali su prilike poslušati zanimljivo i dobrim primjerima iz prakse obogaćeno predavanje.
Anksioznost je pojava u svakodnevnici svakog čovjeka i u realno opasnim situacijama koja sasvim nesvjesno dominira našim emocijama, mislima, djelovanjima i tjelesnim reakcijama. Neke od njih možemo normalno nadzirati, dok neke ne možemo te njih nazivamo patološka anksioznost i zato predavanja ovakvog tipa pomažu da takve situacije lakše procesuiramo u svakodnevnom životu, odnosno u našem poslovnom okruženju.
Predavanje je zbog velikog broja zainteresiranih službenika podijeljeno u dvije grupe tako da isto predavanje najavljujemo za dan 26. listopada 2021. Godine za drugu grupu polaznika koje će se održati ponovno putem internet platforme.