Započeo 38. temeljni tečaj u Kaznionici u Lepoglavi

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/38 temeljni tečaj u Kaznionici u Lepoglavi/1630997161038.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Izobrazba 38. temeljnog tečaja za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju započela je dana 6. rujna 2021. godine u Kaznionici u Lepoglavi. 

Predviđeno vrijeme trajanja izobrazbe, kojom će polaznici steći potrebna znanja i vještine za sigurno i profesionalno obavljanje poslova i službenih zadaća pravosudne policije, je do 31. prosinca 2021. godine. Nastavni program obuhvaća 516 sati teorijske nastave i vježbi iz četiri nastavne skupine predmeta: Sustav državne uprave i kaznenopravni propisi, Poslovi i postupanja pravosudne policije, Psihosocijalni tretman i Posebni predmeti te praktični dio temeljnog tečaja. Specifičnost ovog tečaja je da većinu od 13 polaznika čine službenici koji su u kaznena tijela raspoređeni na rad nakon postupka trajnog premještaja iz drugih tijela državne uprave, točnije jedna službenica i sedam službenika postavljeni u zvanja pravosudne policije sa specifičnim prethodnim radnim iskustvima te pet vježbenika. Polaznici dolaze iz četiri kaznena tijela: Kaznionice u Lepoglavi, Kaznionice u Požegi, Zatvora u Osijeku i Zatvorske bolnice u Zagrebu.
Polaznicima su se na početku temeljnog tečaja obratili upraviteljica Centra za izobrazbu te upravitelj i pomoćnik upravitelja Kaznionice u Lepoglavi, načelnik Sektora osiguranja Uprave za zatvorski sustav i probaciju, voditelj Odjela osiguranja i voditelj tečaja. Službenici Centra za izobrazbu upoznali su polaznike s najvažnijim elementima provedbe tečaja te izazovima koji se nalaze pred njima.
38. temeljni tečaj u Kaznionici u Lepoglavi, u organizaciji Centra za izobrazbu, provodi se uz strogo pridržavanje i provođenje svih epidemioloških mjera vezanih uz sprječavanje širenja bolesti COVID – 19.