„M.O.S.O.R. - Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima – osnovna razina“, dvodnevni program izobrazbe službenika u organizaciji Centra za izobrazbu

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/MOSOR 28 i 29-05-2019/Mosor br 3.png
  • Slika
  • Slika
28. i 29. svibnja 2019. godine u Kaznionici u Požegi (Vila u Velikoj) održan je dvodnevni program izobrazbe „M.O.S.O.R. - Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima – osnovna razina“ za stručne referentice - dežurne službenice i službenike/ce pravosudne policije Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
 
Ciljevi provođenja programa bili su osvještavanje uloge službenika u procesu resocijalizacije u zatvorskom sustavu, upoznavanje s obilježjima adolescencije i karakteristika mladih u penalnim uvjetima, osvještavanje i prepoznavanje vlastitih komunikacijskih obrazaca te važnost razvoja komunikacijskih vještina i suradnje u timu.

Uz ugodnu i vedru radnu atmosferu, te uz veliku podršku upravitelja i službenika Kaznionice u Požegi, program izobrazbe u trajanju od 16 sati završilo je 14 službenika/ca iz 4 kaznenih tijela: Kaznionica u Požegi, Zatvor u Požegi, Odgojni zavod u Požegi i Odgojni zavod u Turopolju. Voditelji programa bili su educirani ToT treneri - voditelj osiguranja Odgojnog zavoda u Turopolju i voditeljica Odjela u Centru za izobrazbu.