U Centru za izobrazbu provedena prva od tri planirane radionice za ujednačavanje prakse korištenja zatvorskog i probacijskog informacijskog sustava (ZPIS) u okviru provedbe ESF – projekta

  • Slika /dokumenti/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/Vijesti/Radionica ZPIS/prva.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U okviru projekta „Unaprjeđenje kvalitete pravosuđa kroz jačanje kapaciteta zatvorskog i probacijskog sustava te sustava za podršku žrtvama i svjedocima“ koji se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF), u Centru za izobrazbu provedena je 5. travnja 2022. godine prva od tri planirane radionice za ujednačavanje prakse korištenja zatvorskog i probacijskog informacijskog sustava - ZPIS.
 
Radionice se organiziraju kao rezultat prethodne projektne aktivnosti - provedene analize radnih mjesta i poslovnih procesa u četiri kaznena tijela i izrađenog prijedloga unaprjeđenja, te je dio projektne aktivnosti provedbe pilot projekta u četiri kaznena tijela tijekom 6 mjeseci, u kojem vremenu se poduzimaju različite aktivnosti za unaprjeđenje poslovnih procesa u kaznenim tijelima, sukladno procijenjenim potrebama. 
 
Radionice su namijenjene službenicima odjela tretmana kaznenih tijela, odnosno službenicima koji obavljaju poslove matice zatvorenika i poslove tretmana zatvorenika, kako bi se olakšalo i ujednačilo svakodnevno unošenje podataka u ZPIS te pretraga i korištenje unesenih podataka. U edukaciju je uključeno i nekoliko službenika odjela osiguranja koji će kroz razdoblje provedbe pilot projekta unositi u ZPIS podatke iz djelokruga tretmana.
 
Na prvoj radionici sudjelovalo je 12 službenika iz Kaznionice u Lepoglavi, Kaznionice u Požegi, Zatvora u Zadru i Zatvora u Zagrebu, a isti broj polaznika sudjelovat će i na sljedeće dvije radionice koje će se održati 26. travnja i 10. svibnja 2022. godine, a na kojima će dodatno sudjelovati i službenici Kaznionice u Požegi.