Izobrazba „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“ - (3. dio - Split), jednodnevni program izobrazbe službenika u organizaciji Centra za izobrazbu

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/1-10-2019-Split/20191001_105822.jpg

U prostorijama Županijskog suda u Splitu (Regionalni centar Pravosudne akademije) 1. listopada 2019. održana je jednodnevna radionica „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“.

Radionica je namijenjena službenicima Uprave za zatvorski sustav i probaciju koji svakodnevno neposredno rade sa zatvorenicima. Radi se o trećoj od planiranih šest radionica na kojoj je sudjelovalo 16 službenika iz Zatvora u Zadru, Zatvora u Šibeniku, Zatvora u Splitu i Zatvora u Dubrovniku. Uz razmjenu iskustava i primjera dobre prakse, polaznici su pripremljeni na prepoznavanje znakova koji mogu ukazivati na suicidalne tendencije, upoznati s postupanjem prema osobama kod kojih je utvrđen rizik od pokušaja i počinjenja suicida te neposrednim postupanjem u slučaju realiziranog (pokušaja) suicida i mogućnostima korištenja psihosocijalne pomoći za službenike i zatvorenike koji su svjedočili takvom događaju. Radionica je prijavljena Hrvatskoj psihološkoj komori, Hrvatskoj komori socijalnih radnika i Hrvatskoj komori medicinskih sestara.