Nastavak provedbe 39. temeljnog tečaja

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/CZI_nastavak provedbe 39 temeljnog tecaja_12 01 2022_slika 1.jpg

Nastavno na preporuku epidemiologa, a zbog činjenice da je nekoliko polaznika 39. temeljnog tečaja bilo pozitivno na koronavirus (SARS-CoV-2), s danom 12. siječnja 2022. godine nakratko je obustavljena provedba 39. temeljnog tečaja. 

Istekom vremena propisane izolacije za polaznike koji su u njoj bili, a obzirom na činjenicu da u međuvremenu kod drugih polaznika nije bilo novozaraženih, odlučeno je da se s danom 26. siječnja 2022. godine odmah nastavi s provedbom 39. temeljnog tečaja. Planirani završetak ovog temeljnog tečaja stoga je iz objektivnih razloga prolongiran za 18. veljače 2022. godine.
U Centru za izobrazbu u međuvremenu su provedene preventivne aktivnosti u cilju smanjenja rizika bolesti COVID-19 te očuvanja zdravlja u smislu održavanja higijene stambenog/zatvorenog prostora što će se također kontinuirano i pojačano provoditi tijekom trajanja tečaja, u skladu sa svim uputama epidemiologa.
Provedba 39. temeljnog tečaja nastavit će se uvažavajući i dalje sve preporuke i mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.