Pripreme za natjecanje u Grapplingu

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/grappling.jpg

Sportsko natjecanje u „Grapplingu“ bit će održano 22. travnja 2022. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole „Ante Starčević“ u Lepoglavi.

Na natjecanju će sudjelovati službenici i službenice pravosudne policije Uprave za zatvorski sustav i probaciju i Sektora osiguranja pravosudnih tijela Ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Natjecanje je ekipno i jednu ekipu čine 3 člana/članice koji će se boriti u tri težinske kategorije. Muškarci: do 80 kg, do 90 kg i  više od 90 kg (max. težina natjecatelja je 120 kg). Žene: do 60 kg, do 70 kg i više od 70 kg ( max. težina natjecateljica je 90 kg).
Grappling je hrvačka borilačka vještina koja objedinjuje sve borilačke sportove bez udaraca (hrvanje, jiu-jitsu, judo, sambo itd.). Cilj borbe je natjerati protivnika na predaju polugom ili gušenjem. Grappling je kombinacija više borilačkih sportova pa je samim time broj tehnika koje se koriste iznimno velik. U slučaju da niti jedan borac ne uspije natjerati drugog na predaju, pobjednik se određuje prema broju bodova.