Za upravitelje kaznenih tijela u Centru za izobrazbu 14. i 15. studenoga te 14. i 15. prosinca 2023. godine održane su radionice „Vještine rukovođenja“

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/Vijesti naslovnica/vjestine rukovodjenja_14 i 15 12 2023_slika1.jpg

U dvodnevnom druženju i razmjeni iskustava upravitelji su se prisjetili osnovnih smjernica za učinkovito vodstvo. Kroz vježbe i praktične primjere osvještavali su važnost menadžerskih vještina, kao i važnost timskog rada i emocionalne inteligencije u modernom upravljanju.

Cilj programa „Vještine rukovođenja“ je unapređenje umijeća rukovođenja, koje se, kao i svaka druga vještina, unapređenje kroz proces cjeloživotnog učenja u svrhu poboljšanja aktivnosti i međuljudskih odnosa u organizaciji, uvažavajući specifičnosti zatvorskog sustava. Cilj radionice je kontinuirani osobni i profesionalni razvoj te stjecanje dodatnih kompetencija, komunikacijskih alata i tehnika vođenja, kao i osvještavanje vlastitih stilova rukovođenja. Provoditelji izobrazbe su vanjski stručnjaci konzultanti tvrtke Mentmove d.o.o. s dugogodišnjim iskustvom u provođenju treninga osobnog i poslovnog razvoja u području ljudskih resursa.
Radionice su namijenjene upraviteljima i pomoćnicima upravitelja. Nakon uspješno provedenih radionica za upravitelje, radionice za pomoćnike upravitelja planiraju se provesti 8. i 9. veljače, te 19. i 20. veljače 2024. godine.