U Centru za izobrazbu održan stručni sastanak provoditelja posebnog programa tretmana počinitelja seksualnih delikata – PRIKIP- i ostalih službenika zatvorskog sustava

  • Slika /dokumenti/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/Vijesti/nasl.jpg
  • Slika
  • Slika
Dana 24. listopada 2022. godine u Centru za izobrazbu Zagrebu održan je stručni sastanak provoditelja posebnog programa tretmana počinitelja seksualnih delikata – PRIKIP-  i ostalih službenika zatvorskog sustava educiranih za njegovu provedbu. 
Na sastanku, koji je vodio edukator – supervizor posebnog programa, službenik Kaznionice u Lepoglavi, sudjelovali su službenici Kaznionice u Glini, Zatvora u Bjelovaru, Zatvora u Zagrebu, Centra za dijagnostiku i Središnjeg ureda za zatvorski sustav. Na sastanku se, osim izvještaja o radu grupa u 2022. godine, razgovaralo i o planu rada za 2022. i 2023. godinu s popisom provoditelja i promatrača. 
Također su održane kratke prezentacije „Kako motivirati zatvorenika na sudjelovanje u posebnom programu PRIKIP“ i „Kako se zaštititi od „sagorijevanja“ u radu s počiniteljima seksualnih delikata“.