Održano posljednje ovogodišnje predavanje iz ciklusa online predavanja koja se odnose na djelokrug rada ureda pravobranitelja- Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom „Specifičnosti i načini komunikacije s osobama različitih vrsta invaliditeta“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/07-12-2022/CZI_07 12 2022_slika5.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U suradnji s 4 ureda pravobranitelja, a na temelju odobrene dopune Godišnjeg plana i programa rada Centra za izobrazbu za 2022. godinu, u organizaciji Centra za izobrazbu osmišljen je ciklus online predavanja koja se odnose na djelokrug rada ureda pravobranitelja, a s ciljem podizanja razine profesionalnih kompetencija u okviru zaštite ljudskih prava kod službenika zatvorskog sustava koji neposredno rade sa zatvorenicima i maloljetnicima.
Dana 7. prosinca 2022. godine održano je četvrto i posljednje ovogodišnje online predavanje navedenog ciklusa, „Specifičnosti i načini komunikacije s osobama različitih vrsta invaliditeta“. Predavač je bio zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić. Teme predavanja su bile: osnovni pojmovi i informacije o pojavnosti invaliditeta, podaci o osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, važnost korištenja ispravne terminologije, osobe s invaliditetom u zatvorskom sustavu, prava osoba s invaliditetom u zatvorskom sustavu, načini i primjeri odgovarajuće komunikacije s osobama različitih vrsta invaliditeta. Predavanju je prisustvovalo 27 službenika/ca zatvorskog sustava i probacije.