Održan prvi modul „Treninga za primjenu participativnih metoda i pristupa u stručnom radu Probacijske službe Republike Hrvatske“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/20 i 21-02-2020-trening za primjenu participativnih metoda i pristup u stručnom radu Probacijske službe/trening_20 i 21 02 2020_slika 2.JPG
  • Slika trening za primjenu participativnih metoda i pristup u stručnom radu Probacijske službe_20 i 21 02 2020_slika 1
  • Slika trening za primjenu participativnih metoda i pristup u stručnom radu Probacijske službe_20 i 21 02 2020_slika 2
U novouređenom i ugodnom prostoru Centra za izobrazbu20. i 21. veljače 2020. godine Ambidekster klub održao je dvodnevni trening  za primjenu participativnih metoda i pristupa sa 24 probacijska službenika.
U dinamičnoj i konstruktivnoj atmosferi, zaposlenici Središnjeg ureda te probacijskih ureda, upoznali su se s osnovnom metodologijom sistemskog savjetodavnog rada. Kroz teorijski okvir i praktičan rad u malim i velikim grupama, imali su priliku osvježiti stara, produbiti postojeća te steći nova znanja i vještine o primjeni participativnih metoda u radu sa osuđenicima. Polaznici edukacije su bili aktivni, motivirani i otvoreni u razmjeni iskustava i znanja, a usmena evaluacija seminara provedena tehnikom „fishbowl-a“ i refelektirajućeg tima je bila izvrsna.
U prvoj fazi projekta, provedena je fokus grupa sa zaposlenicima probacijskih ureda te je na temelju procjene njihovih potreba sastavljen program rada od ukupno 6 modula. Idući moduli se planiraju održati u periodu od ožujka do listopada 2020.
Stručni tim edukatora projekta „Treninga za primjenu participativnih metoda i pristupa u stručnom radu probacijske službe RH“ čine prof. dr.sc. Kristina Urbanc, prof. dr.sc. Lidija Arambašić, Božidar Popović, dr.med., supervizor i učitelj sistemske psihoterapije, Ivana Buljan Babić, KBT terapeut, Ana Habdija-Šorša, dipl. socijalna pedagoginja.
Trening se provodi u okviru projekta  „Trening za primjenu participativnih metoda i pristupa u stručnom radu probacijske službe RH“ financiranog od strane Ministarstva pravosuđa. Ciljevima projekta se pridonosi povećanju stručnih kompetencija službenika probacije te osnaživanju službenika za pružanje psihološke podrške korisnicima pravosudnog sustava nakon traumatskih događaja.