Izobrazba „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“ – (IV. dio -Zagreb), jednodnevni program izobrazbe službenika u organizaciji Centra za izobrazbu

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/prevencija suicida u zatvorskom sustavu_IV dio.JPG

Jednodnevna radionica „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“ – IV. dio je održana 25. listopada 2019. godine u prostorijama Centra za izobrazbu u Zagrebu.

Radionica je namijenjena službenicima Uprave za zatvorski sustav i probaciju koji svakodnevno neposredno rade sa zatvorenicima. Na četvrtoj od planiranih šest radionica sudjelovalo je 14 službenika iz Centra za dijagnostiku u Zagrebu, Kaznionice u Lipovici-Popovači, Kaznionice u Lepoglavi, Zatvora u Varaždinu i Zatvora u Gospiću. Kao i na ranijim radionicama, polaznici su pripremljeni na prepoznavanje znakova koji mogu ukazivati na suicidalne tendencije, upoznati su s postupanjem prema osobama kod kojih je utvrđen rizik od pokušaja i počinjenja suicida te neposrednim postupanjem u slučaju realiziranog (pokušaja) suicida i mogućnostima korištenja psihosocijalne pomoći za službenike i zatvorenike koji su svjedočili takvom događaju. Radionica je prijavljena Hrvatskoj psihološkoj komori, Hrvatskoj komori socijalnih radnika i Hrvatskoj komori medicinskih sestara.