Svečana prisega polaznika 32. temeljnog tečaja pravosudne policije

Slika /slike/vijesti naslovnica/03-08-2018_Svečana prisega polaznika 32 temeljnog tečaja pravosudne policije/IMG_5996.JPG

U organizaciji Centra za izobrazbu i velikom doprinosu Kaznionice u Lepoglavi, gdje se 32. temeljni tečaj već nekoliko puta zbog objektivnih okolnosti održava, 3. kolovoza 2018. godine u Kaznionici u Lepoglavi prisegnulo je 20 (od ukupno 23) polaznika 32. temeljnog tečaja pravosudne policije.

Tijekom 508 nastavnih sati teorijske nastave i vježbi te 80 sati prakse u Kaznionici, 30 predavača, asistenata i izlagača iz Uprave za zatvorski sustav i probaciju i više vanjskih suradnika Centra za izobrazbu prenosilo je svoje znanje i iskustvo na polaznike temeljnog tečaja iz ukupno devet kaznenih tijela: Kaznionice u Glini, Kaznionice u Lepoglavi,  Zatvora u Dubrovniku, Zatvora u Osijeku, Zatvora u Puli-Pola, Zatvora u Rijeci, Zatvora u Splitu, Zatvora u Šibeniku i Zatvora u Zadru.
Svečanoj prisezi polaznika 32. temeljnog tečaja nazočili su državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa Juro Martinović, pomoćnica ministra pravosuđa Jana Špero, načelnici sektora  u Središnjem uredu Uprave za zatvorski sustav i probaciju, upravitelji matičnih kaznenih tijela vježbenika-polaznika, predavači 32. temeljnog tečaja, službenici Centra za izobrazbu te drugi uzvanici koji su svojom prisutnošću uveličali ovu veliku svečanost.
Svim prisežnicima čestitamo na uspješno završenoj temeljnoj izobrazbi i želimo puno uspjeha  u izvršavanju odgovornih zadataka službenika pravosudne policije Uprave za zatvorski sustav i probaciju.
Trojica polaznika 32. temeljnog tečaja imat će priliku zadovoljiti sve propisane norme na popravnom ispitu tijekom kolovoza 2018. godine.