Online interaktivna radionica „Komunikacijske vještine“

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/Komunikacijske vještine/CZI_komunikac vjestine 1.png
Interaktivna radionica „Komunikacijske vještine“ u organizaciji Centra za izobrazbu održana je putem Interneta  u dva dijela (jutarnjem i poslijepodnevnom terminu) 5. veljače i 12. veljače za prve dvije grupe polaznika te 19. i 26. veljače 2021. godine za druge dvije grupe polaznika.

 
Izobrazba je namijenjena svim zainteresiranim zatvorskim i probacijskim službenicima. Cilj interaktivne radionice je upoznati službenike s osnovnom terminologijom i tehnikama uspješne profesionalne komunikacije vodeći računa o tome da službenici imaju veliko iskustvo u svakodnevnom komuniciranju i korištenju komunikacijskih vještina. Cilj je, nadalje, osvještavanje i prepoznavanje vlastitih komunikacijskih obrazaca te važnost razvoja komunikacijskih vještina. Polaznici radionice podsjetili su se ili upoznali s različitim stilovima komunikacije, kada je komunikacija uspješna/neuspješna te važnosti primjene komunikacijskih vještina aktivnog slušanja i tehnika asertivnog komuniciranja u svakodnevnom životu i radu.

 
Ukupno je kroz četiri grupe izobrazbu završilo 53 službenika zatvorskog sustava (zatvori u Bjelovaru, Osijeku, Splitu, Rijeci, Karlovcu i Gospiću, kaznionice u Glini, Požegi, Lipovici-Popovači, Lepoglavi te Zatvorske bolnice u Zagrebu) i probacijskog sustava (probacijski uredi Osijek, Zagreb I, Rijeka, Zadar, Vukovar, Split) te Središnjeg ureda za zatvorski sustav i Središnjeg ureda za probacijski sustav.