Izobrazba „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“ – (VI. dio – Kaznionica u Požegi), jednodnevni program izobrazbe službenika u organizaciji Centra za izobrazbu

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/14-11-2019-Požega/Požega 2.jpg

U prostorijama Kaznionice u Požegi 14. studenoga 2019. održana je jednodnevna radionica „Prevencija suicida u zatvorskom sustavu“ – VI. dio, namijenjena službenicima Uprave za zatvorski sustav i probaciju koji svakodnevno neposredno rade sa zatvorenicima.

Na posljednjoj od planiranih šest radionica sudjelovalo je 13 službenika iz Odgojnog zavoda u Požegi, Kaznionice u Požegi, Zatvora u Požegi i Zatvora u Osijeku. U ugodnom okruženju Vile u Velikoj, polaznici su pripremljeni na prepoznavanje znakova koji mogu ukazivati na suicidalne tendencije, upoznati su s postupanjem prema osobama kod kojih je utvrđen rizik od pokušaja i počinjenja suicida te neposrednim postupanjem u slučaju realiziranog (pokušaja) suicida i mogućnostima korištenja psihosocijalne pomoći za službenike i zatvorenike koji su svjedočili takvom događaju. Radionica je prijavljena Hrvatskoj psihološkoj komori, Hrvatskoj komori socijalnih radnika i Hrvatskoj komori medicinskih sestara.