Započeo 39. temeljni tečaj u Centru za izobrazbu

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/4-10-2021-početak 39 TT/početak 39_TT.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Izobrazba 39. temeljnog tečaja za službenike odjela osiguranja u kaznionicama i zatvorima Uprave za zatvorski sustav i probaciju započela je dana 4. listopada 2021. godine u Centru za izobrazbu.

39. temeljni tečaj će trajati do 4. veljače 2021. godine. U naredna 4 mjeseca izobrazbe vježbenici će steći potrebna znanja i vještine za sigurno i profesionalno obavljanje poslova i službenih zadaća pravosudne policije. Polaznici tečaja su vježbenici različitih kaznenih tijela: Zatvorske bolnice u Zagrebu, zatvora u Rijeci, Zadru, Splitu, Zagrebu te Kaznionice u Požegi i Kaznionice u Glini. Većina polaznika je na smještaju u Centru za izobrazbu. Nastava će se odvijati kako u predavaonicama i informatičkoj učionicu Centra za izobrazbu, tako i u sportskoj dvorani i streljani Zatvora u Zagrebu.
Nastavni program obuhvaća 516 sati teorijske nastave i vježbi iz četiri nastavne skupine predmeta: Sustav državne uprave i kaznenopravni propisi, Poslovi i postupanja pravosudne policije, Psihosocijalni tretman i Posebni predmeti te praktični dio temeljnog tečaja.
Polaznicima su se na početku temeljnog tečaja obratili upraviteljica Centra za izobrazbu, načelnik Sektora upravnih poslova Središnjeg ureda za zatvorski sustav, voditelj odsjeka  Odjela osiguranja Zatvora u Zagrebu i voditelj temeljnog tečaja. Službenici Centra za izobrazbu upoznali su polaznike s najvažnijim elementima provedbe tečaja te izazovima koji se nalaze pred njima.
39. temeljni tečaj provodi se uz strogo pridržavanje i provođenje svih epidemioloških mjera vezanih uz sprječavanje širenja bolesti COVID – 19.