Održan supervizijski sastanak provoditelja posebnih programa tretmana zatvorenika počinitelja nasilnih kaznenih djela („art“ i „nas“)

Slika /dokumenti/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/20181115_102730.jpg

U Centru za izobrazbu održan je 15. studenoga 2018. godine objedinjeni sastanak provoditelja posebnih programa tretmana zatvorenika počinitelja nasilnih kaznenih djela (ART i NAS).

Na sastanku su sudjelovali službenici koji su tijekom 2018. godine provodili ili provode programe „ART“ i  „NAS“ u grupnom radu sa zatvorenicima odnosno službenici koji su u lipnju 2018. godine završili edukaciju za provođenje programa „ART“ i  „NAS“. Na održanom supervizijskom sastanku posebni program „ART“ vodila je Svjetlana Brlić iz Kaznionice u Lepoglavi, a posebni tretman „NAS“ vodile su Senka Damjanović iz Centra za dijagnostiku i Kristina Anić-Kuhar iz Zatvora u Zagrebu. Iz Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav i probaciju prisustvovale su Martina Barić i Sandra Barzelatto Bukva.
Iz kaznenih tijela u kojima se program „ART“ nije provodio tijekom 2018. godine sudjelovao je po jedan službenik.
22. studenoga 2018. godine već je najavljen novi supervizijski sastanak provoditelja posebnih programa tretmana zatvorenika ovisnika o alkoholu (TALK i KLA) koji će se održati u Ministarstvu pravosuđa.