Održano online predavanje na temu „Korištenje ekspresivnih kreativnih tehnika u radu s korisnicima“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/22-10-2021/CZI_slika1_22 10 2021.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U organizaciji Centra za izobrazbu i u suradnji s Odgojnim zavodom u Turopolju, dana 22. listopada 2021. godine održana je online izobrazba „Korištenje ekspresivnih kreativnih tehnika u radu s korisnicima“ za sve zainteresirane službenike Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

Cilj radionice je bio upoznati službenike s navedenom temom te osvijestiti, prepoznati i razviti mogućnost implementacije kreativnih pristupa u radu s korisnicima. Voditeljica radionice prezentirala je tehniku izrade lutaka te korištenje teatra sjena i fraktalnog crteža kao sredstva komunikacije i introspekcije u radu s korisnicima. Kroz navedene kreativne tehnike potiče se kod korisnika osvještavanje važnosti neverbalne, verbalne komunikacije,  poticanje izražavanja emocija i ponašanja na društveno prihvatljiv način, te razvoj i osvještavanje vlastitog potencijala.
Predavanje je zbog velikog broja zainteresiranih službenika podijeljeno u dvije grupe tako da isto predavanje najavljujemo za dan 05. studenoga 2021. godine, za drugu grupu polaznika, koje će se održati ponovno putem internet platforme.