Završen ciklus edukativno – radnih sastanaka na temu „Nagrađivanje i motivacija u praksi“

  • Slika /slike/Projekti/Norveski financijski mehanizam/Zadra_24 i 25 10 12022/Zadar_24 i 25 10 2022_slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
24. i 25. listopada 2022. godine u Zadru u Hotelu Kolovare održana su dva završna edukativno - radna sastanka na temu „Nagrađivanje i motivacija u praksi“ za 24 rukovodećih službenika iz Zatvora u Dubrovniku, Zatvora u Splitu, Zatvora u Zadru, Zatvora u Šibeniku, Zatvora u Gospiću, Probacijskog ureda Zadar i  Probacijskog ureda Gospić.
Podsjećamo, 1. travnja 2022. godine u sklopu projekta „Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unapređenje kapaciteta probacijske službe“, aktivnost „Suradnja zatvorskog i probacijskog sustava“ započet je ciklus edukativno – radnih sastanaka za rukovodeći kadar zatvorskog sustava i probacije na kojima su prezentirani rezultati istraživanja „Utjecaji nagrađivanja na motivaciju u radu službenika/ca Uprave za zatvorski sustav i probaciju“ provedenog u suradnji Uprave za zatvorski sustav i probaciju i Centra za izobrazbu.
U razdoblju od travnja do listopada 2022. godine održano je sedam regionalnih edukativno – radnih sastanaka i to u Zagrebu (za područje središnje Hrvatske), Požegi (za područje Slavonije), Rijeci (za područje Istre i Kvarnera) te Zadru (za područje Dalmacije i Like). Na sastancima su, kombinacijom predavačkog i radioničko-interaktivnog pristupa, sudionici informirani o teoretskim osnovama motiviranja i provedenom istraživanju u zatvorskom i probacijskom sustavu te su razmjenjivana iskustva i ideje o nagrađivanju u praksi.
Zaključno, ciklusom edukativno – radnih sastanaka financiranih iz Norveškog financijskog mehanizma, uz moderiranje službenica zatvorskog sustava i probacije ukupno 120 rukovodećih službenika Uprave za zatvorski sustav i probaciju imalo je priliku razmotriti mogućnosti nagrađivanja kvalitetnih službenika kao mehanizma za održavanje motivacije u radu svojih službenika.