Održane izobrazbe „Primjena metode motivacijskog intervjua“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/Motivacijski intervju/mi_slika1.jpg
  • Slika
  • Slika

U Centru za izobrazbu su 26. i 27. listopada te 16. i 17. studenoga  2023. godine održane dvije dvodnevne izobrazbe pod nazivom „Primjena metode motivacijskog intervjua“ za službenike/ce Odjela tretmana Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

U okviru aktivnosti ESF projekta: „Unaprjeđenje kvalitete pravosuđa kroz jačanje kapaciteta zatvorskog i probacijskog sustava te sustava za podršku žrtvama i svjedocima“, u listopadu i studenome 2023. godine održane su još dvije dvodnevne edukacije iz područja intervencije i savjetovanja usmjerenog na promjenu ponašanja pod nazivom „Primjena motivacijskog intervjua“ s ciljem upoznavanja polaznika/ca s konceptom motivacijskog intervjuiranja, osnovnim principima i tehnikama te mogućnosti primjene u radu s počiniteljima kaznenih djela.
 
Ova dva ciklusa izobrazbi provele su predavačice iz Zatvorske bolnice u Zagrebu, Zatvora u Dubrovniku, Kaznionice u Turopolju, Centra za dijagnostiku i Kaznionice iz Lipovice - Popovače za ukupno 24 službenika/ca iz različitih kaznenih tijela.