Razmjena iskustava i primjeri dobre prakse u suradnji s probacijskom službom

24. studenoga 2023. u prostorijama Pravosudne akademije u zgradi Županijskog suda u Varaždinu, održana je peta regionalna radionica pod nazivom Razmjena iskustava i primjeri dobre prakse u suradnji s probacijskom službom za suce općinskih sudova i državne odvjetnike općinskih državnih odvjetništava s područja Varaždina, Čakovca, Koprivnice i Bjelovara.

Službenici probacije te suci i državni odvjetnici su kroz prezentacije te zajedničku diskusiju o načinima izvršavanja probacijskih poslova analizirali dosadašnju suradnju i iznijeli prijedloge za unaprjeđenje buduće suradnje.

Prisutnima je prezentirano izvršavanje probacijskih poslova u fazama prije, tijekom i nakon kaznenog postupka s posebnim naglaskom na izradu izvješća probacijske službe prije i tijekom kaznenog postupka.  Radionicu su vodile sutkinja Dijana Rizvić s Općinskog kaznenog suda u Zagrebu te Marija Balenović, sutkinja Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske te službenice Središnjeg i probacijskih ureda.

Radionica je realizirana u okviru projekta pod nazivom Jačanje zaštite ljudskih prava i javne sigurnosti kroz unaprjeđenje kapaciteta probacijske službe, financiranog iz Norveškog financijskog mehanizma.

Sudionici radionice izrazili su zadovoljstvo sudjelovanjem te istaknuli korisnost ovakvih edukacija i međusobne suradnje.