Sastanak i edukacija iz andragogije za predavače na 32. temeljnom tečaju Centra za izobrazbu

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/CZI_andragogija za predavače na 32. temeljnom tečaju.png

Dana  4. travnja 2018. godine u Kaznionici u Lepoglavi održan je sastanak  predavača 32. temeljnog tečaja Centra za izobrazbu. 

Tom prilikom održana je i edukacija iz andragogije za predavače 32. temeljnog tečaja u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
 
Centar za izobrazbu je, sukladno  aktualnim EU trendovima u sferi razvoja ljudskih potencijala, a vezano za podizanje razine kvalitete izobrazbe i u cilju jačanja kapaciteta  predavača na 32. temeljnom tečaju, u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, pružio stručnu podršku svojim predavačima u obliku edukacije iz andragogije.  
 
Edukaciju je održao  dr. sc. Goran Lapat s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu,  Katedre za pedagogiju i didaktiku Odsjeka u Čakovcu, a naglasak je stavljen na važnost andragoškog pristupa i specifičnosti učenja odraslih osoba. Kroz praktične primjere su pojašnjeni stilovi učenja i nastavne metode prilagođene odraslim osobama.  S polaznicima edukacije je ostvarena dobra suradnja, a predavanje su ocijenili kao vrlo korisno i praktično primjenjivo u svom daljem radu. Svi  polaznici su od  ASOO-a dobili potvrde  o andragoškom usavršavanju.
 
Na sastanku su svi predavači upoznati s programom i rasporedom 32. temeljnog tečaja i materijalima koji će se koristiti u izvođenju nastave. Cilj sastanka je u potpunosti ostvaren, u ugodnom ozračju su  razmijenjena dosadašnja iskustva, izneseni su i uvaženi konstruktivni i korisni prijedlozi  koji će ubuduće svakako pomoći u boljoj organizaciji izobrazbe.