Održan prvi sastanak organizacijskog odbora za organizaciju sportskog natjecanja u grapplingu

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/CZI_24 02 2022_grappling1.jpg

U organizaciji Centra za izobrazbu 24. veljače 2022. godine održan je prvi sastanak Organizacijskog odbora za organizaciju ovog natjecanja na kojem su se dogovarali svi organizacijski detalji, potrebne aktivnosti i pripremne radnje.

Na natjecanje se prijavilo 17 ekipa, odnosno 57 natjecatelja. Osim službenika pravosudne policije iz 10 kaznenih tijela Uprave za zatvorski sustav i probaciju, na natjecanju će sudjelovati i ekipe Službe osiguranja pravosudnih tijela, interventne policije i vojne policije.
Borilački sportovi su od izuzetne važnosti za bavljenje poslova službenika pravosudne policije, policije i vojske. Sportsko natjecanje u grapplingu u organizaciji Uprave za zatvorski sustav i probaciju po prvi puta će se održati 22. travnja 2022. godine u Lepoglavi. Intencija Uprave je da to postane tradicionalno okupljanje svih natjecatelja koji žele pokazati svoje znanje i vještine. Hrvačka borilačka vještina grappling je vještina koja objedinjuje sve borilačke sportove bez udaraca, a cilj je natjerati protivnika na predaju polugom ili gušenjem. Grappling je kombinacija više borilačkih sportova pa je samim time broj tehnika koje se koriste iznimno velik. U slučaju da niti jedan borac ne uspije natjerati drugog na predaju, pobjednik se određuje prema broju bodova.