U Kaznionici u Valturi provedena napredna razina izobrazbe „M.O.S.O.R. Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/14 i 15-09-2022-radionica MOSOR/CZI_mosor izobrazba_14 i 15 09 2022_slika1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon provedene osnovne razine izobrazbe M.O.S.O.R.- Komunikacijske vještine pravosudne policije u radu s mladima u zatvorskom sustavu“, dana 14. i 15. rujna 2022. godine održana je i napredna razina iste izobrazbe.

Izobrazbi su prisustvovali službenici Odjela osiguranja zatvorskog sustava koji neposredno rade s mladima u zatvorskom sustavu, a koji su u lipnju 2022. godine u Dugoj Resi završili osnovnu razinu izobrazbe.
Ciljevi napredne razine programa bili su daljnji razvoj vještina i znanja stečenih na osnovnoj razini, te nadogradnja i osvještavanje uloge pravosudne policije u procesu resocijalizacije mladih, rad na poboljšanju komunikacijskih obrazaca, korištenje komunikacijskih instrumenata kao i osvještavanje važnosti dobre komunikacije i suradnje u timu.
 
Izobrazbu je završilo 9 službenika pravosudne policije iz Odgojnog zavoda u Turopolju, specijaliziranog Odjela za maloljetnike Kaznionice u Turopolju, Kaznionice u Glini, Zatvorske bolnice u Zagrebu, Zatvora u Zagrebu te Centra za izobrazbu. Na izobrazbi su sudjelovala 3 predavača/ica, licencirana/e trenera/ice-provoditelja/ice te 2 službenika pravosudne policije koji su tom prilikom prošli trening za provoditelja izobrazbe.