Završni modul izobrazbe službenika „Tretman zatvorenika počinitelja nasilnih kaznenih djela – NAS“

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/19 i 20-09-2019-NAS/NAS 1.JPG
  • Slika
  • Slika

U četvrtak i petak, 19. i 20. rujna 2019. godine, u prostorijama Centra za izobrazbu, održan je treći završni modul drugog ciklusa edukacije službenika zatvorskog sustava za provođenje posebnog programa Tretmana zatvorenika počinitelja nasilnih kaznenih djela - NAS. 

Pod stručnim vodstvom i usmjeravanjem predavača Željka Postonjskog i Irene Horvat iz Kaznionice u Lepoglavi te Senke Damjanović i Nikole Vide iz Centra za dijagnostiku, edukaciju je uspješno završilo četrnaest polaznica (psihologinja, socijalnih radnica i socijalnih pedagoginja) iz  različitih kaznenih tijela: zatvora u Zadru, Šibeniku, Varaždinu, Bjelovaru, Dubrovniku, Splitu, Puli-Pola, iz kaznionica u Lepoglavi, Glini, Turopolju i Valturi i iz Odgojnog zavoda u Požegi. Navedenim programom izobrazbe upotpunjena je i osnažena mreža provoditelja ovog programa kojim se u zatvorskom sustavu provodi sudska sigurnosna mjera obveznog psihosocijalnog tretmana.
Svečanu podjelu potvrdnica polaznicima i zahvalnica predavačima uveličali su načelnik Sektora tretmana Zvonimir Penić i viša stručna savjetnica Sandra Barzelatto Bukva iz Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav i probaciju te upraviteljica Centra za izobrazbu Smiljka Baranček, koji su sa polaznicama i predavačima podijelili odlične dojmove nakon edukacije te svima poželjeli uspjeh u daljnjem radu.