Održan trodnevni trening trenera za službenike medicinske struke koji rade u zatvorskom sustavu

  • Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/7 do 9-12-2022 - trodnevni trening - medicinari/trening medicinari 7_9 12 2022_slika1.png
  • Slika
  • Slika

Od 7. do 9. prosinca 2022. godine, u suradnji Ministarstva pravosuđa i uprave i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, proveden je trodnevni trening trenera za službenike medicinske struke koji rade u zatvorskom sustavu.

U okviru projekta: „Unaprjeđenje kvalitete pravosuđa kroz jačanje kapaciteta zatvorskog i probacijskog sustava te sustava za podršku žrtvama i svjedocima“ u suradnji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo s Ministarstvom pravosuđa i uprave Republike Hrvatske,  s ciljem educiranja službenika medicinske struke koji rade u zatvorskom sustavu, u Centru za izobrazbu je održan trodnevni trening trenera pod nazivom „Zaštita zdravlja u zatvorima - pregledi, ozljede i prijavljivanje, zarazne bolesti (prevencija i liječenje), mentalno zdravlje u zatvorima (intervencije i tretmani kod mentalnih poremećaja zatvorenika)“. Na ovoj edukaciji sudjelovali su službenici medicinske struke iz Zatvorske bolnice u Zagrebu i Kaznionice u Turopolju.
 


Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda