Provedena izobrazba „Istražni zatvor u domu uz elektronički nadzor“

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/elektronicki nadzor_1 do 3 srpnja 2024.jpg

Novi ciklus ove izobrazbe proveden je 1. srpnja u Zatvoru u Šibeniku, 2. srpnja u Zatvoru u Splitu te 3. srpnja 2024. u Zatvoru u Dubrovniku.

Izobrazba „Istražni zatvor u domu uz elektronički nadzor“ namijenjena je službenicima zatvorskog sustava i probacije, a njezin cilj je stjecanje znanja i vještina o elektroničkom nadzoru i pravilima postupanja službenika u postupku izvršenja Rješenja o određivanju istražnog zatvora u domu uz elektronički nadzor kao i upoznavanja pravnih propisa koji se odnose na elektronički nadzor (Pravilnika o načinu izvršavanja istražnog zatvora u domu, Zakona o kaznenom postupku, Pravilnika o uvjetnom otpustu uz elektronički nadzor i  Zakona o izvršavanju kazne zatvora).
 
U praktičnom dijelu radionice, polaznici su upoznati s uređajem za elektronički nadzor, stavljanjem i skidanjem opreme za elektronički nadzor i hodogramom postupanja. Izobrazbu su proveli načelnik Sektora  za upravne poslove zatvorskog sustava  u Središnjem uredu za zatvorski sustav i voditelj Službe za elektronički nadzor u Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije. Iz navedena tri zatvora izobrazbu je prošlo ukupno 29 službenika.