Edukacija Ključne tretmanske vještine

  • Slika /slike/Projekti/Norveski financijski mehanizam/Jačanje kapaciteta i vidljivosti zatvorskog i probacijskog sustava/Ključne tretmanske vještine/Kljucne tretmanske vjestine_slika1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U okviru projekta „Jačanje kapaciteta i vidljivosti zatvorskog sustava i probacije“ financiranog iz Bilateralnog fonda Norveškog financijskog mehanizma održana je edukacija  „Ključne tretmanske vještine“ (Core Corectional Skills) za prvu skupinu službenika probacijskih službi Norveške i Hrvatske.

Edukacija je održana u Hotelu Medena u Trogiru u razdoblju od 01. do 05. rujna 2024. a provodio ju je profesor Ioan Durnescu iz Rumunjske autor knjige Ključne tretmanske vještine koja je za  potrebe ove edukacije prevedena i tiskana na hrvatskom jeziku.
Na edukaciji je sudjelovalo 10  probacijskih službenika iz hrvatske i 5 iz Norveške koji su u evaluaciji istaknuli da je ovo jedna od najboljih edukacija koju su prošli. Sudionici su također istaknuli mogućnost široke primjene edukacije za sve stručnjake koji rade u području tretmana, rehabilitacije odnosno svima koji rade sa nedobrovoljnim klijentima. Naglasili su značaj ove edukacije za službenike koji rade sa osuđenicima bez obzira na njihovo radno iskustvo i prethodna znanja.