Zaključen popis birača za lokalne izbore

Slika /MURH- arhiva/vijesti/2020/26 lipanj 2020/registar birača.jpg
Rješenjem ministra pravosuđa i uprave zaključen je popis birača za izbore za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i za općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike te je zaključen popis birača za izbore za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz reda pripadnika hrvatskoga naroda, koji će se održati 16. svibnja 2021. godine.
 
I. Izbori za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i za općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike


Na dan 7. svibnja 2021. godine u popis birača za izbore za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, ukupno je upisano 3.660.165 birača, od kojeg broja je upisano ukupno 111 birača državljana drugih država članica Europske unije koji imaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj.
 
Za izbore za općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike u popis birača ukupno je upisano 3.660.054 birača.
       

II. Izbori za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz reda pripadnika hrvatskoga naroda
 
Na dan 7. svibnja 2021. godine u popis birača za izbore za zamjenike župana ukupno je upisano 123.967 birača iz reda pripadnika nacionalnih manjina, a za izbore za zamjenike općinskih načelnika i gradonačelnika ukupno je upisano 59.857 birača iz reda pripadnika nacionalnih manjina, odnosno iz reda pripadnika hrvatskoga naroda.