Organiziran dvodnevni međunarodni službeni posjet slovenskom projektnom timu Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana, (CILJ) kao i Zavodu za izdržavanje kazne zatvora (ZPKZ) u Ljubljani – Zatvoru u Ljubljani

Slika /slike/Zatvorski sustav/Centar za izobrazbu/Vijesti naslovnica/projekt ERASMUS.jpg

Posjet je organiziran 18. i 19. lipnja 2024. u sklopu provođenja novih projektnih aktivnosti u programu EU projekta Erasmus+ pod nazivom „Jačanje osobne odgovornosti u zatvorskom sustavu za održivost u društvu“ (radni naziv -  „First IN then OUT“).

U ovom projektu poseban je naglasak na održivosti Programa projekta u zatvorskim sustavima dviju država partnera, pa s tim u vezi, Erasmus+ međunarodni projektni tim nastavlja s radom na pripremi i razvoju Programa, digitalne knjižice Programa te popisa kompetencija.

U suradnji s projektnim timom Cene Štupar,  Upravom Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS-om) i upravom Zatvora u Ljubljani, u okviru provođenja novih projektnih aktivnosti u programu projekta Erasmus+ , ovaj puta smo, u okviru Programa službenog posjeta, imali priliku obaviti kratki obilazak Zatvora u Ljubljani (na sadašnjoj i staroj lokaciji), na čemu posebno zahvaljujemo slovenskom projektnom timu, direktoru URSIKS-a i direktoru Zatvora.

Direktor Zatvora u Ljubljani gosp. Denis Perše, zajedno sa svojim suradnicima, zorno nam je i detaljno prikazao rad Zatvora te aktualne probleme i izazove s kojima se u svakodnevnom radu susreće kao čelnik toga tijela.

Tijekom službenog posjeta direktor Zatvora ukratko nam je prikazao i idejni nacrt projekta izgradnje novog Zatvora u Ljubljani, na lokaciji  izvan centra Ljubljane naglasivši pritom da su veći građevinski radovi već u tijeku, a završetak za isto da je planiran do kraja 2025. godine.

Projekt »JAČANJE OSOBNE ODGOVORNOSTI U ZATVORSKOM SUSTAVU ZA ODRŽIVOST U DRUŠTVU« sufinancira Europska unija.