Svečano podijeljena priznanja Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije za projekt “Most mogućnosti u Zadarskoj županiji”

  • Slika /slike/DT Šimundža - Nikolić u Zadru/ON_13.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Domu Zadarske županije svečano su podijeljena priznanja Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije za sudionike u projektu „Most mogućnosti u Zadarskoj županiji.“ Riječ je o projektu kojeg su realizirali Odjel za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela Županijskog suda u Zadru, Gimnazija Vladimira Nazora i Prirodoslovno-grafička škola.

Priznanja je, uz župana Božidara Longina, uručila državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Vedrana Šimundža - Nikolić.

Naime, učenici Prirodoslovno-grafičke škole Matej Nimac, Ivan Segarić i Enola Brižić izradili su dokumentarni film "Most mogućnosti u Zadarskoj županiji" - 'The bridge of possibilities in Zadar County' za međunarodnu konferenciju Victim Support Europe  'The bridge over  troubled water'  koja se održala u Zagrebu u svibnju ove godine.

Film gledateljima dočarava životnu borbu žrtve kaznenog djela teškog obiteljskog nasilja od prijave kaznenog djela do okončanja kaznenog postupka, oblike pomoći i podrške koje je dobila od Odjela i drugih ustanova, službi i nevladinih organizacija u Zadarskoj županiji, a bit će korišten za edukaciju volontera u Odjelu za podršku žrtvama i svjedocima.

U filmu sudjeluju predstavnici Ministarstva, ustanova, službi i nevladinih organizacija koji svojim izjavama na razumljiv način pojašnjavaju kako i na koji način konkretno pomažu žrtvama nasilja te koliko je važna međuresorna suradnja kako bi žrtva ostvarila sva svoja zakonom utvrđena prava.

Zahvalnice su također dodijeljene i ravnateljicama škola koje su sudjelovale u projektu: Anamariji Ivković i Sandri Šango, volonterki odjela za podršku žrtvama i svjedocima Gabrijeli Filipović te Dragani Marini, voditeljici Odjela za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Zadru.

Osim državne tajnice Šimundže - Nikolić i župana Longina, na prijemu su bili nazočni i  predsjednik Županijskog suda u Zadru Željko Đerđ, predstavnici  Odjela za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela, predstavnici  Prirodoslovno-grafičke škole i Gimnazije Vladimira Nazora, Hrvatskog zavoda za socijalni rad, PU zadarske te udruga Duga i Zvonimir.
 
Izvor/Foto: Zadarska županija

Pisane vijesti