Sastanak Upravljačkog odbora u sklopu projekta IPA 2007 "Jačanje međuagencijske suradnje u borbi protiv korupcije", 15. veljače 2011.g.U Ministarstvu pravosuđa održan je 15. veljače 2011. godine sastanak Upravljačkog odbora (Steering Committee) u sklopu projekta IPA 2007 pod nazivom  “Jačanje međuagencijske suradnje u borbi protiv korupcije”.

Sastanku su prisustvovali  gosp. Yves Charpenel, voditelj projekta, gosp. Tihomir Kralj, tajnik Ministarstva i voditelj projekta zemlje korisnika, gosp. Maurizio Bortoletti zamjenik voditelja projekta, gđa. Michela Diodato, Formez PA, gosp. Axel Gamet, Acojuris, gosp. Jean-Pierre Bernard, rezidencijalni twinning savjetnik, gosp. Fulvio Bianconi predstavnik Delegacije Europske Unije, te predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje i  Ministarstva pravosuđa.
Na sastanku se raspravljalo o dosadašnjoj provedbi planiranih projektnih aktivnosti i preporukama donesenim od strane stručnjaka.

Projekt „Jačanje međuagencijske suradnje u borbi protiv korupcije – Podrška Sektoru za suzbijanje korupcije Ministarstva pravosuđa“ financira Europska Unija, na taj način podupirući Hrvatsku u daljnjem jačanju vladavine prava kroz učinkovitiju provedbu Strategije suzbijanja korupcije i pratećeg Akcijskog plana.

Twinning projekt vrijedan 750 000 eura provode Ministarstvo pravosuđa Republike Francuske u suradnji s Uredom premijera Republike Italije i Ministarstvom uprave Republike Italije, i Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Njegova je provedba započela u svibnju 2010. i trajat će do siječnja 2012. godine. Glavni korisnik projekta je Sektor za suzbijanje korupcije Ministarstva pravosuđa.

Sveobuhvatni cilj ovoga projekta je jačanje međuagencijske suradnje u borbi protiv korupcije kao i podrška Sektoru za suzbijanje korupcije Ministarstva pravosuđa.

U sklopu projekta organizirat će se radionice i seminari za državne i pravosudne službenike na temu suzbijanja korupcije, te će se definirati protokol razmjene informacija između relevantnih ministarstva i ostalih državnih tijela za suzbijanje korupcije u Republici Hrvatskoj.